Jounipaakkinen.fi  

  Käännöskukkaset
  Omituiset ohjeet
  Lääkärien sanelut
  Autoiluselitykset
  Koululaisselitykset
  Aprillipilat

  Simpsonit-lista
  Futurama-lista

  Red Dwarf -jaksot
  Bottom-jaksot
  Vesiliskot
  Linkit
  Tekijä

  Tmi Jouni Paakkinen
  Kirjat
  Futurama-kronikat
  Perunakellari
  Gradu
SIMPSONIT-postituslista
Infosivu | Www-käyttöliittymä

"Simpsonit" on suomenkielinen postituslista, joka on nimensä mukaisesti tarkoitettu keskustelulle Simpsonit TV-sarjasta. Keskustelulista on perustettu tammikuussa 1998 ja sillä on noin 300 jäsentä. Www-foorumeista poiketen keskustelu tapahtuu sähköpostitse. Listan osoitteeseen lähetetty viesti kulkee jokaisen tilaajan sähköpostilaatikkoon. Vain jäsenet voivat postittaa listalle.

LISTALLE LIITTYMINEN

1. Siirry listan www-käyttöliittymään.

Kirjoita sivulla olevaan liittymislomakkeeseen sähköpostiosoitteesi, nimesi ja keksi itsellesi salasana. Salasanaa tarvitset, jos haluat muuttaa asetuksiasi. Paina nappulaa ja saat sähköpostilaatikkoosi vahvistusviestin.

2. Vahvista tilauksesi vastaamalla saamaasi vahvistusviestiin sähköpostitse tai klikkaa viestissä olevaa vahvistuslinkkiä.

Oletuksena viestit tulevat sinulle yksitellen, sitä mukaa kuin jäsenet niitä lähettävät. Voit halutessasi myös vahvistusvaiheessa valita kokoelma/koontiviestin (digest). Silloin saat vuorokauden viestit aina yhdessä kokoelmapostissa (jos viestejä on ollut). Suosittelen valitsemaan aluksi yksittäisviestit, varsinkin jos aiot osallistua keskusteluun. Asetuksen voi myöhemmin vaihtaa (kts. alla).Kotimainen Simpsonit-kirja
Kirja Simpsonien historiasta

ASETUKSET

Kirjautumalla jäsenosioon listan www-käyttöliittymän kautta voit muuttaa asetuksiasi. Voit esimerkiksi vaihtaa tilausasetuksesi yksittäisviesteistä kokoelmaviesteihin tai päinvastoin, muuttaa tilausosoitettasi, keskeyttää postintulon tilapäisesti, jne.

Muutosten tekemiseen tarvitset salasanaasi. Jos olet unohtanut sen, voit tilata sen sähköpostiisi samasta paikasta.


LISTALTA EROAMINEN

Kirjaudu sisään www-käyttöliittymän alhaalta löytyvään jäsenosioon. Paina seuraavalla sivulla "irtisano" -painiketta. Saat sähköpostiisi vahvistusviestin.


VIESTIARKISTO

Listan viestiarkisto on vain jäsenten luettavissa. Kirjaudu sisään täällä.

Tammikuusta 1998 helmikuuhun 2006 postituslista toimi Yahoo Groupsin palvelimella. Viestit tuolta ajalta löytyvät yhä Yahoo Groupsista.


SPOILERIT

Listalla saa keskustella tulevien jaksojen sisällöstä, mutta tietyin ehdoin. Koska osa listalaisista ei halua kuulla tällaisia nk. spoilereita, pitää tulevia tapahtumia paljastavat viestit varustaa spoilerivaroituksilla.

Tuotantoon liittyviä seikkoja (tuottajat, kirjoittajat, jaksonimet, tuotantokoodit...) ei lasketa spoilereiksi, ja niistä voi keskustella vapaasti ilman varoituksia. Samoin esim. tulevista vierasäänistä.

Sen sijaan viestit, joissa puhutaan jaksojen juonista, käytetään lainauksia tai paljastetaan vitsejä tulevista jaksoista pitää varustaa spoilerivaroituksella. Kirjoita subject-riville otsikon perään (SPOILERI), ja sama vielä toistamiseen itse viestin alkuun. Varoituksen jälkeen on lisäksi hyvä jättää 5-10 tyhjää riviä.

Esim.

Subject: 22. kauden paljastuksia (SPOILERI)

Käytä myös järkeä subjectin valinnassa, eli valitse mahdollisimman neutraali ja spoilaamaton otsikko.


MUITA OSOITTEITA

Vastauksia yleisimpiin Simpsonit-aiheisiin kysymyksiin löydät Simpsonit FAQista, osoitteesta
http://www.simpsonsarchive.com/guides/finfaq.html

Suomenkielinen jakso-opas (myös tulevat jaksot) löytyy osoitteesta
http://www.ssimpsonsarchive.com/episodeguide/finland.html

Tervetuloa mukaan!


TEE LISTAA TUNNETUKSI

Jos sinulla on kotisivu, laita linkki tälle sivulle ja teet listaa tunnetuksi.

Halutessasi voit laittaa myös listan mainosbannerin sivullesi. Kopioi oheinen banneri kotihakemistoosi (klikkaa hiiren oikeaa nappia kuvan päällä) ja tee siitä linkki tälle sivulle, tai vaihtoehtoisesti lisää alla oleva HTML:n pätkä oman sivusi lähdekoodiin:

[Postituslista SIMPSONIT]

<A HREF="http://www.jounipaakkinen.fi/simpsonit.html">
<IMG SRC="http://www.jounipaakkinen.fi/kuvat/simpbanner.gif" WIDTH="468" HEIGHT="60" ALT="[Postituslista SIMPSONIT]"></A>


Päivitetty 5.3.2011

Sivun alkuun