Jounipaakkinen.fi  

  Käännöskukkaset
  Omituiset ohjeet
  Lääkärien sanelut
  Autoiluselitykset
  Koululaisselitykset
  Aprillipilat

  Simpsonit-lista
  Futurama-lista

  Red Dwarf -jaksot
  Bottom-jaksot
  Vesiliskot
  Linkit
  Tekijä

  Tmi Jouni Paakkinen
  Kirjat
  Futurama-kronikat
  Perunakellari
  Gradu

Bottom - jakso-opas

"Bottom" on BBC:n tuottama TV-komedia, jota esitettiin kotimaassaan kolme kuuden jakson mittaista kautta vuosina 1991-1995. Kuuluisat brittikoomikot Rik Mayall ja Adrian Edmonson esittävät kahta hulttiota, joiden poikamiesboksielämän täyttää toivoton naisten jahtaaminen sekä yleinen sikailu, väkivalta ja kohellus.

Mayall ja Edmonson ovat käsikirjoittaneet kaikki jaksot itse. Bottomin ohjaajina ovat toimineet Ed Bye (kaudet 1-2) ja Bob Spiers.

Sarjan päättymisen jälkeen Mayall ja Edmonson tekivät kotimaassaan Bottom-livekiertueita.

Sekä Bottom-sarjaa että lavatallenteita on julkaistu DVD-levyinä. Suomessa on julkaistu kaudet 1-3. Bottom-DVD-levyjä voi ostaa elokuvadivarien ohella verkkokaupoista, esim. CDON ja Amazon UK.

Bottom DVD 1 Bottom DVD 2 Bottom DVD 3

Jakson yhteydessä mainittu päivämäärä on Suomen esityspäivämäärä (SubTV, nyk. Sub). "Muuta" -osaston vuosiluvut viittaavat julkaisuvuoteen.

1. kausi

Ensiesitys (UK): 1991

Smells (Haisulit baarikierroksella) 3.9.2004
Eddie ja Richard lähtevät lähipubiin metsästämään naisia. Salaisena aseena on lehti-ilmoituksesta löytynyt iihmeellinen lemmensuihke, jonka väitetään kaatavan naisen kuin naisen.

Gas (Painajaismainen kaasuongelma) 10.9.2004
Kun kaasumittarin lukija haluaa sisälle asuntoon, on Eddiellä ja Richardilla pulma. Miehet kun ovat ottaneet kaasunsa naapurin liitännästä. Mittarinlukijan huijaamisessa turvaudutaan niin nokkeluuteen kuin väkivaltaankin.

Apocalypse (Kohtalon kourissa) 17.9.2004
Huvipuistossa perintörahoja tuhlatessa Richard kuulee ennustajalta kuolevansa pian. Pian viikatemies jo ahdistelee Richardia.

'S up (Sunnuntaipäivän sähellys) 24.9.2004
Eddie ja Richard pääsevät hoitamaan vuokraisäntänsä putiikkia tämän ollessa matkoilla. Asiakaspalvelu pelaa ja krikettiäkin ehditään katsella.

Accident (Synttärisankari) 1.10.2004
Richie järjestää itselleen isoja synttärikekkereitä. Jalan katkeaminen kesken kaiken vaikeuttaa juhlavalmisteluja.

Contest (ei esitetty)
Missikisojen lähestyessä Eddie ja Richard ryhtyvät taistelemaan asunnon television herruudesta. Kiistaa on myös rahankäytöstä, sillä Eddie tuhlaa lähes kaikki rahat käytettyyn lehteen.

2. kausi

Ensiesitys (UK): 1992

Digger (Onnenonkijat) 8.10.2004
Miehet yrittävät löytää itselleen daamit treffipalvelun avulla. Pienellä omien ominaisuuksien liioittelulla treffikumppani löytyykin. Jotta treffit onnistuisivat, pitää kämppäkaverikin ottaa mukaan huijaukseen hovimestarin rooliin.

Culture (Korkeakulttuuria) 15.10.2004
Kun televisio viedään pois, täytyy keksiä muuta puuhaa. Ristikot eivät innosta, joten shakki voisi olla yksi vaihtoehto.

Burglary (Murtovaras) 22.10.2004
Kaksikko yllättää murtovarkaan kotoaan ja nappaa hänet kiinni. Jotta hänen saaliistaan voitaisiin nauttia, ainoa vaihtoehto näyttää olevan varkaan eliminointi.

Parade (Tunnistusrivissä) 29.10.2004
Eddie ja Richard tienaavat poliisiasemalla muutaman punnan, kiistelevät Falkland-veteraanin kanssa ja lyövät vetoa hevoskisoissa.

Holy (Joulun ihme) 5.11.2004
Joulun kunniaksi Eddie ja Richie kutsuvat tuttuja varsin erikoiselle aterialle. Joulun tunnelmaan tuo jännitystä oven takaa löytyvä vauva.

'S out (Retkellä) 12.11.2004
Hävittyään vedon pubissa Eddie ja Richard päätyvät telttailemaan Wimbledoniin. Ruokaa ei ole, joten neuvokkuus on tarpeen.

3. kausi

Ensiesitys (UK): 1995

Hole (Maailmanpyörä) 19.11.2004
Eddie ja Richard jäävät yöksi jumiin maailmanpyörään. Tilannetta mutkistaa vielä se, että huvilaite on määrä tuhota aamulla.

Terror (Karkki vai kepponen?) 26.11.2004
Halloweenin hengessä miehet päättävät järjestää kekkerit. Saadakseen rahaa he lähtevät kierrokselle asianmukaisesti pukeutuneena.

Break (Lomastressiä) 3.12.2004
Eddie ja Richard ovat lähdössä lomalle, mutta sitä ennen pitäisi saada kroppa rantakuntoon. Auttaisiko kotikutoinen rasvaimu tai jääkaappijumppa?

Dough (Rahan kiiltoa silmissä) 10.12.2004
Eddien rahanväärennyspuuhat saavat ikävän käänteen, kun paikallinen väärentäjäkiho saa kuulla asiasta. Taas on poikien henki uhattuna.

Finger (Häämatkalla) 17.12.2004
Eddie ja Richard pihistävät hääparin auton ja päättävät esiintyä vastanaineina, jotta voivat käyttää hääparin kuherruskuukautta varten varatun hotelliloman.

Carnival (Videonikkarit elokuvanteossa) 24.12.2004
Mellakan keskeltä löytyy videokamera, jota Eddie ja Richard aikovat käyttää omien videotuotantojen tekemiseen. Parempi rahanlähde näyttää kuitenkin löytyvän kamerassa olleelta kasetilta.

Muuta

Bottom live: The stage show 1993
Bottom-kaksikon ensimmäisen live-kiertueen taltiointi sisältää vieläkin rankempaa tavaraa, kuin tv-sarjassa on nähty.

Bottom live 2: The big number 2 show 1995
Toisella Bottom-kiertueella meno senkuin yltyy.

Bottom live 3: Hooligan's Island 1997
Tällä kertaa löydämme Eddien ja Richardin autiolta saarelta. Meno on silti tutunoloista.

Bottom live 2001: An arse oddity 2001
Vuoden 2001 Bottom-kiertueella ollaan erikoisessa avaruusaluksessa.

Bottom live: Weapons grade y fronts tour 2003
Viimeisellä Bottom-kiertueella keksitään uusia aseita kohelluksen seassa.

Fluff Uncensored 1996
VHS-kasettina julkaistu kokoelma TV:ssä esittämättä jääneitä kohtauksia ja bloopereita. Löytyy myös DVD-julkaisujen ekstroina.

Guest House Paradiso (Hotelli Paradiso) 1999
Elokuva ei virallisesti ole Bottom-elokuva, mutta Rik Mayallin ja Adrian Edmonsonin hotellinomistajat muistuttavat niin paljon Eddie ja Richie -kaksikkoa (myös etunimiltään), että tämäkin leffa lienee syytä mainita, vaikka se ei Bottomin tasolle ylläkään.

Sivun alkuun