Jounipaakkinen.fi  

  Käännöskukkaset
  Omituiset ohjeet
  Lääkärien sanelut
  Autoiluselitykset
  Koululaisselitykset
  Aprillipilat

  Simpsonit-lista
  Futurama-lista

  Red Dwarf -jaksot
  Bottom-jaksot
  Vesiliskot
  Linkit
  Tekijä

  Tmi Jouni Paakkinen
  Kirjat
  Futurama-kronikat
  Perunakellari
  Gradu

    

"Red Dwarf" on BBC:n tuottama hulvaton scifikomedia, jota esitettiin kotimaassaan alun perin kahdeksan tuotantokautta vuosina 1988-1999. Vuosikymmentä myöhemmin, pääsiäisenä 2009, Red Dwarf palasi ruutuun Dave-kanavalle uuden, kolmesta jaksosta koostuvan "Back to Earth" -kokonaisuuden voimin. (DVD-julkaisussa nämä kolme jaksoa voi katsella yhtenä leffamittaisena kokonaisuutena.) Kymmenes kausi, kuuden jakson mittainen "Red Dwarf X" esitettiin Dave-kanavalla 2012. Vuoden 2015 lopulla aloitettiin kausien 11-12 kuvaukset. Nämä jaksot esitettiin vuosina 2016-2017 Dave-kanavalla. 13. kerran Red Dwarf tuli ruutuun puolitoistatuntisen "The Promised Land" -erikoisjakson myötä vuonna 2020.

Sarjan tapahtumat alkavat louhinta-alus Red Dwarfilla, jonka ainut eloonjäänyt, korjausmies Dave Lister, herää nukutuksesta 3 miljoonaa vuotta aluksen miehistön tappaneen onnettomuuden jälkeen. Seurakseen hän saa hologrammimuodossa entisen ja ärsyttävän työkaverinsa Arnold Rimmerin sekä Kissan (Cat), joka on evoluution myötä kehittynyt hänen alukselle tuomansa kissan jälkeläisistä. Aluksen tietokone Holly on myös oikea persoona. Myöhemmin joukkoon liittyy mm. androidi Kryten ja Listerin ihastus Christine Kochanski.

Sarjan kuluessa vieraillaan monissa rinnakkais- ja virtuaalitodellisuuksissa, pompitaan villisti ajasta ja paikasta toiseen sekä tavataan mitä omituisempia eliöitä hersyvän brittihuumorin saattelemana.

Suomessa sarjaa on esittänyt sittemmin kuopattu MTV3 Scifi-maksukanava, alkaen 2.3.2008.

Sarjan jaksoja voi ostaa myös DVD- tai/ja BluRay-levyinä verkkokaupoista, esim. CDON ja Amazon UK.

KAUSI I (1988)


1. The End

Säteilyvuoto tuhoaa louhinta-alus Red Dwarfin miehistön lähes kokonaan. Henkiin jää ainoastaan korjausmies Dave Lister, joka oli onnettomuuden aikaan nukutettuna rangaistuksena kissan salakuljettamisesta alukseen. Oltuaan 3 miljoonaa vuotta poissa pelistä Lister herää ja huomaa, että hän on ainoa ihminen koko maailmassa. Hänellä on kuitenkin seuraa aluksella. Tietokone Holly on luonut entisestä ja erittäin ärsyttävästä työkaverista Arnold Rimmerista hologrammin. Lisäksi käytäviltä löytyy otus, joka on evoluution myötä kehittynyt Listerin alukselle tuoman kissan jälkeläisistä.


2. Future Echoes

Alus on kiihdyttänyt vauhtiaan 3 miljoonaa vuotta ja rikkoo nyt valomuurin. Miehistö alkaa nähdä rinnakkaisia versioita itsestään erilaisissa tilanteissa, jotka osoittautuvat kaiuiksi tulevaisuudesta.


3. Balance of Power

Lister palaa halusta nähdä vanhan ihastuksensa Christine Kochanskin vielä kerran, joten hän maanittelee Rimmeriä vaihtamaan Kochanskin hologrammiksi edes hetkeksi. Rimmer epäröi, koska aluksella voi olla vain yksi hologrammi kerrallaan, eikä ole takeita siitä, että Lister vaihtaisi Rimmerin takaisin. Lister hoksaa, että hän voi määrätä Rimmerin toimimaan tahtonsa mukaisesti, mikäli opiskelee itsensä Rimmeriä ylempään asemaan.


4. Waiting for God

Holly löytää avaruudesta kapselin, jonka Rimmer uskoo sisältävän Quagaar-soturin ruumiin. Lister tutustuu kissakansan historiaan ja uskontoon ja yrittää selvittää, kuka heidän jumalansa oikein oli.


5. Confidence and Paranoia

Listeriin tarttuu mutatoitunut keuhkokuume, josta seuraa mitä ihmeellisimpiä oireita. Miehen hallusinaatiot nimittäin muuttuvat todeksi. Myös oman persoonan luottavainen ja epäluuloinen puoli alkavat riidellä keskenään.


6. Me2

Lister houkuttelee Rimmerin luomaan toisen hologrammikopion itsestään. Näin tapahtuu ja kahdesta Rimmeristä tulee parhaat kaverit, ainakin hetkeksi. Pian Rimmer alkaa nimittäin käydä itsensäkin hermoille.


KAUSI II (1988)

7. Kryten

Holly vastaanottaa hätäkutsun planeetan pinnalle syöksyneeltä alukselta, jossa on naismiehistö. Red Dwarfin miehet pukeutuvat parhaimpiinsa ja menevät alukseen, josta löytyy vain jokseenkin höyrähtänyt palvelija-androidi.


8. Better than Life

Postikapseli saapuu alukselle 3 miljoonaa vuotta myöhssä. Rimmerin saama paketti sisältää virtuaalitodellisuuspelin, jonka keinomaailmaa mainostetaan todellisuuttakin paremmaksi. Se pystyy tekemään unelmista totta.


9. Thanks for the Memory

Miehistö juhlii Rimmerin kuoleman vuosipäivää viinanhuuruisissa merkeissä. Lister ja Kissa heräävät neljää päivää myöhemmin jalat kipsattuina ja aluksen musta laatikko kateissa. He ryhtyvät selvittämään, mitä oikein on tapahtunut.


10. Stasis Leak

Miehistö onnistuu matkustamaan ajassa taaksepäin hetkeen, joka tapahtui kolme viikkoa ennen kohtalokasta onnettomuutta. Heillä on mahdollisuus pelastaa yksi miehistön jäsen edessä olevalta turmalta. Onko se Kochanski, kuten Lister toivoo, vai Rimmer, kuten miehen hologrammi haluaa?


11. Queeg

Aluksen tietokone Holly aiheuttaa jälleen onnettomuuden, jolloin aluksen varajärjestelmä Queeg 500 ottaa aluksen hallintaan ja Hollysta tulee vartiomies. Miehistön pahaksi onneksi uusi tietokoneohjelma osoittautuu melkoiseksi pomottajaksi ja Hollya tulee pian ikävä.


12. Parallel Universe

Holly väittää keksineensä laitteen, jolla alus voi mikrosekunnissa pompata minne päin universumia tahansa. Miehistö päättää rohkeasti kokeilla vempainta. He siirtyvät rinnakkaisuniversumiin, jossa on nyt kaksi Red Dwarfia ja kaksi miehistöä.


KAUSI III (1989)

13. Backwards

Miehistö päätyy 1900-luvun lopun Maa-planeetalle, missä kaikki on tutun oloista. Paitsi että aika kulkee takaperin. Toisella kaudella tavattu Kryten on nyt sarjan vakiohahmo.


14. Marooned

Miehistö jättää aluksen Hollyn navigoitavaksi, kun eteen tulee hankala alue. Heidän käyttämänsä Starbug haaksirikkoutuu jäisen kuun pinnalle.


15. Polymorph

Alukselle saapuu kapseli, jossa on olio, joka pystyy muuttamaan itsensä mihin tahansa muotoon. Otus saa energiansa miehistön negatiivisista tunteista.


16. Bodyswap

Skutter-robotti sekoaa ja sotkee aluksen sähköjärjestelmät. Ruokaa tilatessaan Lister vahingossa käynnistää aluksen itsetuho-ohjelman. Sen pysäyttämiseen tarvitaan erikoisia konsteja, mm. naisupseerin mielen istuttamisen Listerin ruumiseen.


17. Timeslides

Miehistö hoksaa, että erikoisen valokuvankehitysnesteen avulla he pystyvät siirtymään mihin tahansa paikkaan, josta heillä on valokuva. Pomppiessaan ajasta ja paikasta toiseen he tulevat muuttaneeksi myös aikajatkumoa, jolla on tietysti kaikenlaisia seurauksia.


18. The Last Day

Lister saa kirjeen, josta käy ilmi, että Kryten-androidin viimeinen käyttöpäivä on käsillä. Kaverit päättävät tarjota Krytenille vauhdikkaan viimeisen illan. Kun korvaava androidi saapuu alukselle, ei kellään enää ole kivaa.


KAUSI IV (1991)

19. Camille

Alus saa hätäkutsun ja vastoin Rimmerin määräyksiä Kryten laskeutuu haaksirikkoutuneelle alukselle. Sieltä hän löytää hehkeän naismekanoidin. Vasta omalla aluksella paljastuu, että Camille onkin todellisuudessa rumaakin rumempi nautinto-gelf, joka näyttäytyy katsojalleen aina tämän toivomassa muodossa.


20. DNA

Red Dwarf löytää vieraan lajin aluksen ja miehistö lähtee tutkimaan sitä. Alukselta löytyy laite, jolla pystyy muokkaamaan DNA:ta lennosta. Ystävillemme tapahtuu monenlaisia muutoksia, joista eräs on Krytenin muuttuminen ihmiseksi.


21. Justice

Miehet kohtaavat vankialuksen, jonka tiedostojen mukaan kyydissä oleva jäädytetty matkustaja on joko kaunis naisvartija tai murhanhimoinen replikantti. Vaihtaessaan turvallisuussyistä paikkaa he joutuvat altistumaan mielen skannaukselle. Kaikki läpäisevät testin, paitsi Rimmer, jota uhkaa pitkä vankeustuomio.


22. White Hole

Miehistö virittelee Hollyn tietokoneaivoja ja samalla kohtaa nk. valkoisen aukon. Hollyn äo kasvaa merkittävästi, mutta samalla miehistön elinaikaennuste kutistuu kolmeen minuuttiin. Tilanteesta selvitään vain pelaamalla biljardia planeetoilla.


23. Dimension Jump

Toisessa ulottuvuudessa Rimmer on reilu jätkä ja testipilotti. Hän törmää testilennolla Starbugiin ja tulee auttamaan sen korjauksessa. Arnold Rimmer tapaa Ace Rimmerin, toisen version itsestään.


24. Meltdown

Miehistö siirtyy planeetalle, jota asuttavat vahadroidit, jotka ovat kuin eläviä vahanukkeja. Hekäyvät sotaa keskenään. Toisella puolella ovat historiamme tutut, hyvät hahmot ja vastapuolella maailmanhistorian pahikset.


KAUSI V (1992)

25. Holoship

Rimmer pääsee kehittyneelle holoalukselle, josta hän löytää kaiken toivomansa. Hän pystyy koskettamaan, maistamaan ja myös tutustumaan naisiin lähemmin. Hän haluaa päästä alukselle pysyvästi, vaikka se vaatisi jonkin verran huijaamista.


26. The Inquisitor

Alukselle saapuu inkvisiittori, joka on ottanut tehtäväkseen jokaisen olennon elämän arvon määrittelemisen. Miehistö joutuu kamppailemaan säilyttääkseen elinmahdollisuutensa.


27. Terrorform

Rimmer ja Kryten laskeutuvat erikoiseen kuuhun, jonka pinnamuodot ja olemus muuttuvat vastaamaan Rimmerin mielentilaa. Lister ja Kissa säntäävät apuun.


28. Quarantine

Tutkiessaan hylättyä geenilaboratoriota dwarfilaiset törmäävät tohtori Hildegarde Lanstromen voimakkaaseen hologrammiin, jota piinaa holovirus. Varmuuden vuoksi Rimmer pistää muut miehistön jäsenet vastentahtoiseen karanteeniin, kun he palaavat Red Dwarfille.


29. Demons & Angels

Kryten rakentaa kolmentimen, eli laitteen, jolla voi tehdä kaksi kopiota mistä tahansa esineestä. Pahaksi onneksi toinen kopioista on aina malliaan selkeästi parempi ja toinen sitä roimasti huonompi. Hölmöillessään he onnistuvat luomaan myös kaksi kopiota omasta aluksestaan.


30. Back to Reality

Meriplaneetalla miehistö löytää aluksen, jonka koko miehistö on surmannut itsensä. Syyksi paljastuu vaarallinen epätoivoturska, joka hyökkää aluksen kimppuun. Pian paljastuukin, että asiat ovat jo pitkään olleet toisin, kuin miehistö oletti.


KAUSI VI (1993)

31. Psirens

Oltuaan 200 vuotta nukutettuina Lister, Kissa ja Rimmer heräävät ja tapaavat Krytenin Starbug-aluksella. Red Dwarf on tällä välin varastettu ja Kryten on onnistunut löytämään kaasuvanan, jota seuraamalla alus voidaan löytää. Matkallaan he kohtaavat Pseireenejä, jotka yrittävät huijata uhrejaan tappamaan itsensä.


32. Legion

Starbug vedetään sisälle avaruusasemalle, jota isännöi henkilö, joka kutsuu itseään nimellä Legion. Hän muuttaa Rimmerin hologrammin kovavaloksi, jolloin Rimmer saa fyysisen olomuodon, kuin oikea ihminen. Miehistö toivoo Legionin liittyvän heidän seuraansa Red Dwarf -jahtiin, mutta tämä puolestaan haluaa miehistön jäävän pysyvästi asemalleen.


33. Gunmen of the Apocalypse

Tietokonevirus iskee Kryteniin, jolloin Lister ja kumppanit joutuvat siirtymään Krytenin mielen sisälle. Siellä he löytävät itsensä villin lännen tyylisestä ympäristöstä, jossa metafyysiset asesankarit haluavat päästää heidät päiviltä.


34. Emohawk - Polymorph II

Miehistö pakenee pahiksia gelfien asuttamalle alueelle. He tarvitsevat kipeästi varaosia, mutta gelfeille kelpaa vain vaihtokauppa. Listerin on mentävä naimisiin nuoren gelfneidon kanssa, joka ei ole koreimmasta päästä. Miehistö pakenee ja saa peräänsä polymorph-olion, joka mm. muuttaa Kissan nörttimäiseksi Duane Dibbley -hahmoksi ja Rimmerin "Ace" Rimmeriksi.


35. Rimmerworld

Miehistö hakee tarvikkeita hajoamaisillaan olevasta aluksesta, kun Rimmer pakenee paikalta. Hän päätyy avaruuspyörteen kautta planeetalle, joka on täynnä rimmereitä.


36. Out of Time

Starbug kohtaa epätodellisuusmiinakentän ja tapahtuu kaikenlaista omituista. Hämmästyksekseen miehistö vastaanottaa hätäkutsun itseltään, 15 vuoden päästä.


KAUSI VII (1997)

37. Tikka to Ride

Miehistön jäsenet riitelevät tulevaisuudesta tulleiden vastineidensa kanssa ja tuhoavat aluksen curryvarastot. Heidän pitää siirtyä ajassa taaksepäin hakemaan varastoihin täydennystä. He päätyvät Dallasiin, jossa presidentti Kennedyn salamurha on juuri tapahtumassa.


38. Stoke me a Clipper

Pahasti haavoittunut Ace Rimmer yrittää houkutella Arnold Rimmeriä jatkamaan hänen työtään universumin suojelijana. Rimmer tuntuu olevan kiinnostuneempi kenkäkokoelmastaan.


39. Ouroboros

Miehistö löytää jälleen vaihtoehtoisen todellisuuden, jossa henkilöt ovat tuttuja, mutta asiat ovat kovin toisin. Kochanski toisesta todellisuudesta jää tuntemaamme todellisuuteen Starbugin miehistön seuraksi. Lister yrittää selvittää, keitä hänen vanhempansa olivat.


40. Duct Soup

Kochanski yrittää totuttautua elämään todellisuudessa, jossa Dave Lister on varsin erilainen kuin hänen tuntemansa samanniminen miekkonen. Aluksen generaattori hajoaa ja miehistö joutuu kulkemaan huoltokanavia pitkin konehuoneeseen. Seuraa keskusteluja, joissa henkilöt paljastavat uusia puolia itsestään.


41. Blue

Tulokas Kochanski käy miehistön hermoille ja etenkin Krytenin, joka kokee naisen sotkevan kaikki asiat ja paikat ja vievän Dave-herran huomion. Lister sen sijaan huomaa yllätyksekseen kaipaavansa Rimmeriä. Kryten vie Daven virtuaalimatkalle muistelemaan, millainen mies Rimmer oikeastaan oli.


42. Beyond a Joke

Kochanski vie miehistön virtuaalitodellisuusmaailmaan, joka on saman henkinen kuin Jane Austenin kirjassa Ylpeys ja ennakkoluulo. Kryten tulee sekoittamaan pakkaa.


43. Epideme

Jäätyneestä avaruusaluksen hylystä löytyy Red Dwarfin entinen miehistön jäsen, jossa on yllättäen elonmerkkejä. Merkit kuitenkin osoittautuvat vaarallisen viruksen aiheuttamiksi.


44. Nanarchy

Lister on menettänyt käsivartensa ja kun keinotekoinen käsi ei ota toimiakseen, Kryten yrittää laittaa nanobotit rakentamaan uuden käden. Homma riistäytyy sananmukaisesti käsistä. Samalla selviää, kuka tuhosi Red Dwarf -aluksen.


KAUSI VIII (1999)

45. Back In The Red - Part 1
Nanobotit ovat rakentaneet koko Red Dwarfin uudelleen ja siinä samalla koko menetetyn miehistön. Kuulostaa hyvältä, mutta ainakin Lister huomaa olevansa jälleen vaikeuksissa pomonsa kanssa, aivan kuten silloin ennen.

46. Back In The Red - Part 2

Rimmeriin tarttuu virus, joka tekee hänestä kerrassaan vastustamattoman naisten silmissä. Kryten luokitellaan naiseksi ja hän joutuu asumaan Kochanskin kanssa.


47. Back In The Red - Part 3

Rimmer ja Lister tuomitaan kahdeksi vuodeksi vankeuteen tekemistään rikoksista. He kuitenkin huomaavat puolustuksensa puutteet ja pakenevat todistaakseen syyttömyytensä. Virtuaalitodellisuuden ja oikean todellisuuden ristiriidat ovat jälleen merkittävässä roolissa.


48. Cassandra

Lister luulee liittyvänsä vankilakuoroon, mutta tosiasiassa värväytyykin osaksi iskujoukkoa, joka lähetetään erilaisiin itsemurhaa lähenteleviin tehtäviin. Joukko kohtaa tietokoneen, joka osaa nähdä tulevaisuuteen.


49. Krytie TV

Kryten purnaa jouduttuaan vankilassa naisten siipeen. Vankitoverit uudelleenohjelmoivat Krytenin, joka alkaa lähettää mm. eroottissävytteisiä maksutv-ohjelmia vankilan asukeille.


50. Pete - Part 1

Lister ja Rimmer joutuvat pelaamaan koripalloa vartijoiden kanssa. He laittavat viagramaista ainetta vartijoiden juomiin, mistä seuraa uusi rangaistus. He joutuvat tyrmään, jossa tapaavat lintumiehen ja hänen ainoan ystävänsä, Pete-varpusen. Sillä välin Kryten, Kissa ja Kochanski löytävät aikaa nopeuttavan vempaimen.


51. Pete - Part 2

Ajan ollessa pysähdyksissä miehistö kääntää evoluution nurinpäin ja muuttaa vahingossa Pete-linnun dinosaurukseksi.


52. Only the Good

Alukselle tulee elämänmuoto, joka alkaa syövyttää aluksen runkoa. Miehistö keksii keinon paeta rinnakkaistodellisuuteen, jonne loppujen lopuksi meneekin vain Rimmer. Miten kaikki päättyy?

 

KAUSI IX - BACK TO EARTH (2009)

53. Back To Earth - Part 1
Kissa kertoo nähneensä aluksen vesisäiliössä hirviön. Vesivarantojen turvaamiseksi Kissa, Lister ja Kryten ryhtyvät Kissan poistamaan sitä, mutta Rimmer pysyttelee turvallisesti kauempana. Hankalan operaation jälkimainingeissa alukseen ilmestyy uusi hologrammiupseeri, Katarina Bartikovski, joka ryhtyy tylyttämään Rimmeriä ja viemään miehistöä kohti Maata.

54. Back To Earth - Part 2

Miehistö tupsahtaa 2000-luvun Lontooseen huomatakseen, että he ovat vain kuvitteellisen tv-sarjan hahmoja. Selvittääkseen kohtalonsa he päättävät etsiä heitä näytelleet henkilöt sekä sarjan käsikirjoittajan. Rimmer hankkiutuu eroon Bartikovskista.


55. Back To Earth - Part 3

Red Dwarfin sankarit seikkailevat Coronation Street -sarjan kulisseissa. Miehistö löytää sarjan Luojan ja anoo lisää elinaikaa, siinä onnistumatta. Pian kuitenkin selviää, että kaikki ei ole taaskaan miltä näyttää, vaan fakta ja fiktio vaihtavat tyylikkäästi paikkaa. Red Dwarfin miehistön taru saa jatkua.

 

KAUSI X (2012)

56. Trojan
Lister haluaa ostaa ostoskanavalta turhan vempaimen ja miehistö päätyy hylätylle Trojan-alukselle. Pian heidän seuraansa liittyy Arnold Rimmerin kiusaajaveli Howard Rimmer, hologrammina toki, sekä simulantti Crawford. Arnold on aina kadehtinut Howardia, mutta nyt roolit kääntyvät, kun Arnie teeskentelee olevansa komean aluksen kapteeni.

57. Fathers and Suns

Aluksen uusi tietokone, Pree, käynnistetään. Uusi tietokone pystyy ennustamaan miehistön käytöstä ja tästä on monenlaisia ikäviä seurauksia. Lister painiskelee isäsuhteensa kanssa, mikä on erityisen hankalaa, koska hän on oma isänsä.


58. Lemons

Uusi vimpain heittää miehistön Maahan vuonna 23 jKr. He patikoivat Englannista Intiaan saadakseen sitruunoita kotitekoiseen paristoon. Intiassa he yllätyksekseen kohtaavat 23-vuotiaan herran nimeltä Jeesus.


59. Entangled

Lister pelaa korttia BEGGS-olioiden kanssa ja häviää paitsi Starbugin myös Rimmerin. Velanperinnän tehostamiseksi Listeriin asennetaan haarapommi, joka räjähtää ellei Rimmeriä toimiteta määräajassa. Fysikaalisen ilmiön seurauksena Kryten ja Kissa puhuvat ja toimivat synkassa ja vahingossa tappavat velanperijät, ennen kuin he ehtivät purkaa pommin.


60. Dear Dave

Kun ainoa naisseura löytyy aluksen juoma- ja ruoka-automaateista, on Listerillä vitsit vähissä. Kun hän saa ex-rakkaaltaan pitkään matkalla olleen kirjeen ja siitä käy ilmi, että Lister saattaa olla isä, alkaa armoton postivuoren läpikäynti naisen seuraavan kirjeen löytämiseksi.


61. The Beginning

Hogey-droidi vierailee aluksella ja häntä seuraavat simulantit uhkaavat pian hengenlähdöllä koko miehistöä. He pakenevat Blue Midgetillä asteroidiparveen ja yrittävät keksiä keinon, jolla alivoima käännetään voitoksi. Rimmer kuuntelee isänsä jättämän hologrammiviestin ja kuultuaan isän terveiset hän rohkaistuu miettimään pelastusstrategiaa.

KAUSI XI (2016)

62. Twentica

Simulantit saavat panttivankitilanteen seurauksena haltuunsa vimpaimen, jonka avulla niistä tulee vaarallisen voimakkaita ekspanoideja. Miehistö seuraa heitä ajassa taaksepäin 1950-luvun Amerikkaan, jossa eletään kuin 20-luvulla. Kieltolain kohteena viinan sijaan on teknologia, sillä ekspanoidit eivät halua ihmisten oppivan kehittämään teknistä osaamistaan.


63. Samsara

Alus vastaanottaa pakokapselin, jonka matkustajat ehtivät kuolla juuri ennen pelastumistaan. Red Dwardin nelikko menee tutkimaan tulijoiden emäalusta, joka on läheisessä kuussa meren pohjassa. Koko Samsara-aluksen miehistö on aikoinaan menehtynyt äkillisesti ja syylliseksi alkaa osoittautua aluksen toimintoja ohjaava karma-järjestelmä.


64. Give & Take

Vierailu tuhoutumaisillaan olevalla avaruusasemalla johtaa Listerin munuaisten menetykseen. Elintärkeiden elinten palauttamiseen tarvitaan vierailevan robotin, tai oikeastaan välipala-automaatin, apua.


65. Officer Rimmer

Red Dwarfin kohtaaman aluksen biotulostettu kapteeni ylentää Rimmerin vihdoin upseeriksi. Jotta upseerilla olisi kelvollinen miehistö, hän päättää tulostaa useita kappaleita itsestään.


66. Krysis

Kohta kolme miljoonaa vuotta eläneelle Krytenille iskee keski-iän kriisi. Osoittaakseen, kuinka paljon Kryten on vuosien varrella kehittynyt ja saavuttanut, Lister päättää etsiä verrokiksi toisen mekanoidin. Nova III -alukselta löytyvä Butler tosin osoittautuu varsin aikaansaavaksi tyypiksi.


67. Can of Worms

Starbug harhautuu kurssista ja miehistö pelastaa vangin kohtaamastaan aluksesta. Vanki näyttää viehättävältä Kissan lajitoverilta, mutta paljastuu lisääntymisaikeissa olevaksi polymorphiksi.

KAUSI XII (2017)

68. Cured

Miehistö löytää tutkimuskeskuksen, jossa majailee historiasta tuttuja hahmoja, kuten Stalin ja Hitler, joiden pahuuden tiede on poistanut.


69. Siliconia

Ohjelmointiaan vastaan kapinoivien mekanoidien alus kohtaa Red Dwarfin miehistön. He vapauttavat Krytenin (oletetusta) ihmisten käskyvallasta ja siirtävät Rimmerin, Listerin ja Kissan tietoisuuden droideihin, jolloin he puolestaan palvelevat konekansaa.


70. Timewave

Aika-aallon ansiosta 2200-luvulta peräisin oleva alus ajautuu dwarfilaisten reitille. Pahaksi onneksi alus - kyydissään myös Dwarf-miehistö - on törmäyskurssilla Rimmer-planeetan kanssa. Yhteistyötä vaikeuttaa se, että aluksella kaikenlainen kriittisyys on laitonta.


71. Mechocracy

Aluksen koneet menevät lakkoon. Aluksella pidetään presidentinvaalit Rimmerin ja Krytenin välillä. Kissa huomaa tarvitsevansa silmälasit, mikä aiheuttaa hänelle identiteettikriisin.


72. M-Corp

Ohjelmistopäivityksen myötä selviää, että Red Dwarfin omistavan Jupiterin kaivosyhtiön on ostanut M-Corp, joka sallii miehistön käyttää vain omia tuotteitaan.


73. Skipper

Rimmer saa haltuunsa kvanttiloikkalaitteen ja loikkii rinnakkaistodellisuudesta toiseen etsien todellisuutta, jossa hän ei ole täydellinen luuseri.

THE PROMISED LAND (2020)

74. The Promised Land

Leffamittainen erikoisjakso (87 minuuttia). Opimme, että Red Dwarfin Kissa ei ole ainoa lajissaan. Miehistö kohtaa kokonaisen kissojen laivueen ja mikä mielenkiintoisinta, kissat pitävät Listeriä jumalhahmonaan.

 

kausi 1  kausi 2 kausi 3 kausi 4 kausi 5 kausi 6 kausi 7 kausi 8

 

Virallinen Red Dwarf -sivusto

Red Dwarf © BBC & Dave


Sivun alkuun